Երկիրներու ցանկը ըստ սեռերու յարաբերակցութեան

Jump to navigation Jump to search
Ընդհանուր բնակչութեան մէջ սեռերու յարաբերակցութեանը ըստ Երկիրներու։ Կարմիրը կը ներկայացնէ աւելի շատ կին, կապոյտը՝ աւելի շատ տղամարդ քան աշխարհի միջին 1.01 գործակիցը։ (2012)
Սեռերու յարաբերակցութիւնը ըստ երկրների 15-ից ցածր բնակչութեան համար։ Կարմիրը կը ներկայացնէ աւելի շատ կին, կապոյտը՝ աւելի շատ տղամարդ, քան աշխարհի միջին 1.05 գործակիցը։ (2012)
Սեռերու յարաբերակցութիւնը ըստ երկիրներու 65-ից բարձր բնակչութեան համար։ Կարմիրը կը ներկայացնէ ավելի շատ կին, կապոյտը՝ աւելի շատ տղամարդ, քան աշխարհի միջին 0.75 գործակիցը։ (2012)

Սեռերու յարաբերակցութիւնը տղամարդկանց և կանանց քանակներու յարաբերութիւն է։ Այստեղ ներկայացուած է Սեռերու յարաբերակցութիւնը ըստ երկիրներու կամ շրջաններու։

Մեթոտաբանութիւն[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Աղիւսակը յղուած է «Աշխարհի փաստերու գիրքէն»[1]։ Այն ցոյց կու տայս տղամարդկանց քանակի յարաբերութիւնը կանանց քանակին, որ գնահատուած է Կեդրոնական Հետախուզական Վարչութեան տուեալներէն։ Այնուամենայնիւ կան տուեալներու անհապատասխանութիւն «Աշխարհի փաստերու գիրքի» և տեղական ժողովրդագրական տուալներու։ Օրինակ՝ ըստ «Աշխարհի փաստերու գիրքի» տուալներով Զուիցերիոյ ծննդեան պահուն տղաներու և աղջիկներու յարաբերակցութիւնը 1,05 է[2], մինչդեռ ըստ Զուիցերիոյ Դաշնային վիճակագրական գործակալութեան՝ 1,07[3]։ Նոյն իրավիճակն է Շուէտի, Նորվեկիոյ, Իրլանտայի, Հնդկաստանի և Ճափոնի մէջ։ Մէկէն բարձր գործակիցը կը նշանակէ, որ մէկ կնոջը կ'իյնայ 1-է աւելի տղամարդ։ 1-էն ցածր գործակիցի դէպքին՝ հակառակը։ Երբ գործակիցը 1 է կը նշանակէ, որ տղամարդիկ և կանայք հաւասար քանակի են[4]։ Աշխարհի միջինը 1,01 է։

Երկիրներ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Ստորև աղիւսակը ներկայացուած է տղամարդկանց քանակի յարաբերակցութիւնը կանանանց քանակին։

երկիր/ տարածաշրջան ծննդեան պահուն
(ԿՀՎ-ի գնահատական, 2016)[1]
0–14 տարեկաններ 15–24 տարեկաններ 25–54 տարեկաններ 55–64 տարեկաններ 65-ից բարձր ընդամէնը ծննդեան պահուն
(ԱԶԲ-ի գնահատական, 2012)[5]
Աշխարհ 1.11 1.15 1.09 0.96 0.86 0.62 0.98 1.16
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ալպանիա 1.1 1.12 1.07 0.91 0.98 0.89 0.98 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ալժերիա 1.05 1.05 1.05 1.02 1.03 0.86 1.03 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ամերիկեան Սամոա 1.06 0.96 0.96 1.06 0.96 0.85 1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ամերիկեան Վիրճինեան կղզիներ 1.06 1.02 0.82 0.82 0.93 0.83 0.87 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/ԱՄԷ 1.05 1.05 1.47 3.2 2.93 1.69 2.18 1.05
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.05 1.04 1.05 1 0.93 0.79 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Անգլիա 1.04 1.04 1 0.82 0.9 0.98 0.91
Կաղապար:Դրօշաւորում/Անկոլա 1.05 1.04 1.04 1.02 0.94 1.5 1.02 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Անտորա 1.07 1.05 1.08 1.05 1.15 1.02 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Անթիկուա և Պարպուտա 1.05 1.03 0.99 0.84 0.82 0.76 0.9
Կաղապար:Դրօշաւորում/Աոմին 1.05 1.09 1.11 0.8 1.01 0.88 0.91 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Աւստրալիա 1.06 1.05 1.05 1.04 0.98 0.86 1.01 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Աւստրիա 1.05 1.05 1.04 1 0.98 0.76 0.96 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Արժանթին 1.05 1.06 1.05 1 0.94 0.71 0.98 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Արեւելեան Թիմոր 1.07 1.06 1.03 0.93 1.04 0.91 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Արևմտեան Սահարա 1.04 1.02 1.01 0.97 0.87 0.78 0.99
Կաղապար:Դրօշաւորում/Արուպա 1.02 1.01 1.01 0.93 0.87 0.64 0.9 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Աֆղանիստան 1.05 1.03 1.04 1.04 0.97 0.86 1.03 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Բահամյան Կղզիներ 1.03 1.03 1.03 1 0.81 0.62 0.96 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պահրէյն 1.03 1.03 1.3 1.88 1.81 0.95 - 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պանկլատէշ 1.04 1.04 1 0.93 0.98 0.97 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պարպատոս 1.01 1 0.99 0.99 0.88 0.66 0.94 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պելառուս 1.06 1.06 1.06 0.97 0.79 0.46 0.87 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պելճիքա 1.05 1.05 1.04 1.02 0.98 0.76 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պելիզ 1.05 1.04 1.04 1.03 0.97 0.89 1.03 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պենին 1.05 1.04 1.04 1.02 0.76 0.66 1.01 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պերմուտներ 1.02 1.02 1.01 1 0.89 0.73 0.94
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պոլիվիա 1.05 1.04 1.03 0.95 0.86 0.79 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պոսնիա և Հերցեգովինա 1.07 1.07 1.07 1.01 0.92 0.64 0.95 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պոտսվանա 1.03 1.04 0.99 1.15 0.82 0.66 1.04 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պութան 1.05 1.04 1.04 1.14 1.16 1.1 1.09 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պուլկարիա 1.06 1.06 1.09 1.06 0.88 0.69 0.95 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պուրկինա Ֆասո 1.03 1 1.01 1.03 0.77 0.6 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պուրունդի 1.03 1.01 1 1 0.89 0.74 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պրազիլիա 1.05 1.04 1.03 0.98 0.89 0.74 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրիտանական Վիրճինեան կղզիներ 1.05 0.97 0.92 0.89 0.95 0.95 0.92
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պրունէյ 1.05 1.06 0.99 0.92 1.04 0.95 0.98 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կապոն 1.03 1.01 1 1 0.93 0.75 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կամպիա 1.03 1.01 0.98 0.96 0.93 0.88 0.98 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կայանա 1.05 1.04 1.05 1.09 0.82 0.71 1.02 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կանա 1.03 1.01 0.99 0.94 0.95 0.86 0.97 1.06
Գերմանիա Գերմանիա 1.06 1.05 1.04 1.02 0.98 0.78 0.97 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կերնսի 1.05 1.07 1.04 1.02 0.99 0.83 0.99
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կուամ 1.06 1.06 1.08 1.03 1.02 0.85 1.03 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կուաթեմալա 1.05 1.04 1.01 0.91 0.91 0.87 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կուինեա 1.03 1.02 1.02 1.01 0.92 0.79 1 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կուինեա Պիսաու 1.03 1 0.98 0.99 0.62 0.6 0.96 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կրենատա 1.1 1.08 0.99 1.05 1.05 0.85 1.03 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կրենլանտիա 1.05 1.03 1.02 1.1 1.26 1.15 1.1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Դանիա 1.06 1.05 1.04 0.99 0.99 0.81 0.97 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Տոմինիքա 1.05 1.05 1.06 1.03 1.15 0.79 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Տոմինիքեան Հանրապետութիւն 1.04 1.04 1.04 1.05 1.01 0.86 1.03 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Եգիպտոս 1.05 1.07 1.06 1.03 0.98 0.82 1.05 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Եթովպիա 1.03 1.01 0.99 0.99 0.95 0.82 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Եմէն 1.05 1.04 1.03 1.05 0.85 0.87 1.02 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Եւրամիութիւն 1.06 1.05 1.05 1.02 0.95 0.75 0.96 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Զամպիա 1.03 1.01 1 1.02 0.88 0.76 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Զիմբաբվե 1.03 1.02 1.02 1.1 0.58 0.64 1.01 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Էքուատոր 1.05 1.04 1.03 0.95 0.96 0.91 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Էսուատինի 1.03 1.02 1.02 1.08 0.66 0.64 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Էսթոնիա 1.05 1.05 1.08 1.01 0.81 0.51 0.88 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Էրիթրեա 1.03 1.01 0.99 0.97 0.74 0.75 0.97 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թայլանտ 1.05 1.05 1.04 0.98 0.89 0.78 0.97 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թըրքս և Քայքոս կղզիներ 1.05 1.04 0.97 1.02 1.18 0.8 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թունիս 1.07 1.06 1.01 0.94 1.03 0.97 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թուվալու 1.05 1.05 1.1 0.99 0.69 0.69 0.98
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թուրքիա 1.05 1.05 1.04 1.03 0.99 0.8 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թուրքմենիստան 1.05 1.03 1.01 0.98 0.89 0.77 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ինտոնեզիա 1.05 1.04 1.04 1.04 0.84 0.77 1 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իրանտա 1.06 1.05 1.03 1.01 1 0.86 1 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսլանտիա 1.05 1.05 1.03 1.02 1.01 0.88 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սպանիա 1.07 1.06 1.07 1.04 0.95 0.74 0.98 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսրայէլ 1.05 1.05 1.05 1.05 0.96 0.81 1.01 1.05
Իտալիա Իտալիա 1.06 1.04 1 0.98 0.94 0.75 0.93 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իրան 1.05 1.05 1.05 1.04 0.97 0.86 1.03 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իրաք 1.05 1.04 1.04 1.02 0.91 0.8 1.02 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լաոս 1.04 1.02 0.99 0.97 0.96 0.83 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լատվիա 1.05 1.05 1.07 0.98 0.79 0.48 0.86 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լեհաստան 1.06 1.06 1.05 1.02 0.9 0.64 0.94 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լեսոթո 1.03 1.01 0.91 0.96 1.14 1.03 0.98 1.03
Լիբանան Լիբանան 1.05 1.05 1.05 1.02 0.88 0.79 1 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լիպերիա 1.03 1.02 0.97 0.99 0.93 0.97 0.99 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լիբիա 1.05 1.05 1.06 1.1 1.04 1.01 1.07 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լիխտենշտայն 1.26 1.17 0.99 1 0.95 0.84 0.99
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լիթվա 1.06 1.05 1.07 0.97 0.79 0.51 0.86 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Լիւքսեմպուրկ 1.06 1.06 1.05 1.05 1.03 0.79 1.01 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Խորվաթիա 1.06 1.06 1.05 1 0.96 0.69 0.93 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քապբոճա 1.05 1.02 0.98 0.96 0.65 0.6 0.94 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քամերուն 1.03 1.02 1.01 1.01 0.95 0.87 1.01 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քայմանեան կղզիներ 1.02 1.01 0.98 0.95 0.91 0.89 0.95
Կաղապար:Դրօշաւորում/Գանատա 1.06 1.05 1.06 1.03 0.98 0.8 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կանաչ Հրվանտան 1.03 1.01 1 0.94 0.75 0.61 0.94 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քաթար 1.02 1.03 2.64 4.91 3.38 1.71 3.41 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կեդրոնաափրիկեան Հանրապետութիւն 1.03 1.01 1.01 1 0.84 0.64 0.98 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կիպրոս 1.05 1.06 1.19 1.11 0.92 0.77 1.04 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քիրիպատի 1.05 1.04 0.99 0.93 0.82 0.65 0.95 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քիւրասաո 1.05 1.04 1.09 0.96 0.76 0.7 0.92
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոլումպիա 1.06 1.05 1.04 0.98 0.88 0.72 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոմորեան Կղզիներ 1.03 0.99 0.94 0.9 0.8 0.88 0.94 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետութիուն 1.03 1.02 1.01 1 0.89 0.73 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոնկոյի Հանրապետութիւն 1.03 1.02 1 1.01 0.99 0.78 1.01 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոսովո 1.08 1.08 1.1 1.12 1.01 0.72 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոսթա Ռիքա 1.05 1.05 1.04 1.01 0.95 0.86 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քոթ տ'Իվուար 1.03 1.02 1.02 1.05 1.01 0.93 1.02 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քուպա 1.06 1.06 1.08 1.01 0.94 0.81 0.99 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քուքի կղզիներ 1.04 1.12 1.14 1 1.17 0.97 1.07
Հայաստան Հայաստան 1.13 1.14 1.06 0.93 0.84 0.67 0.94 1.15
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հայիթի 1.01 0.99 1 0.99 0.91 0.81 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հասարակածային Կուինեա 1.03 1.03 1.04 1 0.76 0.72 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հարաւային Ափրիկէ 1.02 1.01 0.98 1.02 0.87 0.73 0.98 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հարաւային Քորէա 1.07 1.07 1.12 1.06 0.98 0.71 1 1.1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հարաւային Սուտան
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հիւսիսային Քորէա 1.05 1.03 1.02 1.01 0.9 0.53 0.94 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հիուսիսային Մակեդոնիա 1.08 1.07 1.07 1.03 0.96 0.75 0.99 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հիւսիսային Մարիանեան կղզիներ 1.06 1.06 1.28 0.73 1.14 0.92 0.93
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հնդկաստան 1.12 1.13 1.13 1.06 1.01 0.9 1.08 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հոնտուրաս 1.05 1.04 1.04 1.02 0.88 0.77 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/ՀոնկՔոնկ 1.12 1.12 1.08 0.74 0.94 0.89 0.87 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Յորդանան 1.06 1.05 1.05 1 0.95 0.89 1.02 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հորդանան գետի արևմտյան ափ 1.03 1.07 1.08 0.92 0.83 1.6 1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հորդանան գետի արևմտեան ափ/Պաղեստին 1.06 1.05 1.04 1.03 1.06 0.73 1.04 1.05
1.06 1.06 1.05 0.99 0.96 0.78 0.95 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Հունգարիա 1.06 1.06 1.07 1.01 0.85 0.6 0.91 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ղազա/Պաղեստին 1.06 1.05 1.01 0.96 1.1 0.71 1.02 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ղազախստան 0.94 0.98 1.04 0.95 0.78 0.53 0.92 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ղրղզստան 1.07 1.05 1.03 0.96 0.77 0.62 0.96 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ճամայքա 1.05 1.04 1.01 0.98 0.93 0.81 0.98 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ճափոն 1.06 1.06 1.11 0.98 1 0.77 0.94 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մադագասկար 1.03 1.02 1.01 1 0.95 0.83 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալեզիա 1.07 1.06 1.03 1.02 1.03 0.9 1.03 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալավի 1.02 0.99 0.99 0.99 0.91 0.79 0.98 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալտիվներ 1.05 1.04 1.37 1.34 1 0.89 1.23 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալթա 1.06 1.05 1.06 1.05 0.98 0.81 0.99 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալի 1.03 1.01 0.91 0.87 1 1 0.95 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մավրիքիոս 1.05 1.04 1.02 1 0.9 0.68 0.97 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մավրիտանիա 1.03 1.01 0.96 0.86 0.82 0.74 0.93 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մարշալեան կղզիներ 1.05 1.04 1.03 1.04 1.04 0.97 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մարոքքո 1.05 1.03 0.99 0.94 0.99 0.82 0.97 1.06
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.05 1.05 1.04 1.04 0.98 0.81 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեն կղզի 1.08 1.1 1.1 1 1.02 0.87 1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեքսիքա 1.05 1.05 1.03 0.93 0.85 0.82 0.96 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Միկրոնեզիա 1.05 1.03 1.01 0.94 0.97 0.81 0.98 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեանմա 1.06 1.04 1.03 0.99 0.89 0.77 0.99
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մոզամբիկ 1.02 1.01 0.97 0.88 0.92 0.85 0.96 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մոլտովա 1.06 1.06 1.07 1.01 0.85 0.62 0.95 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մոնակո 1.04 1.06 1.06 1 0.99 0.81 0.95
Կաղապար:Դրօշաւորում/Մոնկոլիա 1.05 1.04 1.02 0.94 0.85 0.69 0.96 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նամիբիա 1.03 1.02 0.99 0.91 0.82 0.75 0.96 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նաուրու 0.83 0.77 1.02 1.01 0.64 0.63 0.89
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նեփալ 1.04 1.07 1 0.82 0.95 0.86 0.95 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նիկեր 1.03 1.02 0.98 1 1.08 1.04 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նիգերիա 1.06 1.05 1.04 1.05 0.95 0.91 1.04 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նիտերլանտներ 1.05 1.05 1.04 1.01 0.99 0.82 0.98 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նիքարակուա 1.05 1.04 1.01 0.9 0.86 0.81 0.95 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նոր Զելանտիա 1.05 1.05 1.06 1 0.95 0.86 0.99 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նոր Կալետոնիա 1.05 1.04 1.04 1.01 0.94 0.8 1 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Նորվեկիա 1.06 1.05 1.05 1.06 1.02 0.84 1.02 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Շուէտ 1.06 1.06 1.06 1.03 1.01 0.85 1 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Զուիցերիա 1.06 1.06 1.04 1.01 1 0.78 0.97 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սրի Լանքա 1.04 1.04 1.03 0.96 0.86 0.74 0.96 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուկանտա 1.03 1 0.98 1 0.93 0.79 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուզպեքիստան 1.06 1.05 1.03 0.99 0.9 0.74 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուքրանիա 1.06 1.06 1.05 0.96 0.75 0.5 0.86 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուոլիս և Ֆուտունա 1.05 1.09 1.11 1.01 0.97 0.92 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուրուկուէյ 1.04 1.04 1.03 0.98 0.89 0.66 0.94 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չատ 1.04 1.03 0.95 0.83 0.79 0.71 0.93 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չեխիա 1.06 1.06 1.06 1.05 0.94 0.7 0.97 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չեռնոկորիա 1.06 0.97 0.83 1.17 1 0.66 0.99 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չիլի 1.04 1.04 1.04 1 0.89 0.72 0.97 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չինաստան 1.15 1.17 1.14 1.04 1.02 0.92 1.06 1.19
Կաղապար:Դրօշաւորում/Չինաստանի Հանրապետութիւն 1.07 1.06 1.05 1 0.96 0.86 0.99
Կաղապար:Դրօշաւորում/Պալաու 1.06 1.07 1 1.57 0.54 0.37 1.09
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փաքիստան 1.05 1.06 1.06 1.08 1.01 0.88 1.06 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փանամա 1.05 1.04 1.04 1.03 0.98 0.85 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փափուա Նոր Կուինեա 1.05 1.04 1.03 1.06 1.03 1.06 1.04 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փարակուէյ 1.05 1.04 1.01 1 1.04 0.88 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փերու 1.05 1.04 1 0.92 0.94 0.9 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փորթուկալ 1.07 1.09 1.13 1.03 0.88 0.69 0.96 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Փուերթո Ռիքո 1.02 1.04 1.05 0.92 0.83 0.76 0.91 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ճերսի 1.06 1.07 1.06 1 0.96 0.74 0.97
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ճիպութի 1.03 1.01 0.89 0.71 0.85 0.82 0.84 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ճիբրալթար 1.07 1.05 1.1 1.03 0.81 0.97 1.01
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ռուանտա 1.03 1.02 1 1 0.88 0.7 1 1.01
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ռումանիա 1.06 1.06 1.05 1.02 0.88 0.68 0.95 1.06
1.06 1.06 1.05 0.96 0.75 0.45 0.86 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սալվատոր 1.05 1.05 1.01 0.86 0.8 0.8 0.93 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սամոա 1.05 1.07 1.05 1.07 1.04 0.77 1.04 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սան Մարինո 1.1 1.14 1.06 0.89 0.99 0.81 0.94
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սան Թոմե և Փրինսիփի 1.03 1.03 1.03 0.96 0.84 0.81 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սէուտ Արաբիա 1.05 1.05 1.15 1.31 1.21 1.05 1.19 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սեյշելեան կղզիներ 1.03 1.05 1.1 1.12 1.06 0.64 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սեն փիեռ և Միքելոն 1.05 1.06 1.08 0.97 1.1 0.72 0.95
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սենեկալ 1.03 1.01 0.99 0.85 0.76 0.82 0.94 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սենթ Քիթս և Նևիս 1.02 1.01 0.94 1.05 1 0.83 1
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սենթ Լիւսիա 1.06 1.06 1.03 0.93 0.86 0.83 0.95 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սենթ Վինսենթ և Կրենատիններ 1.03 1.02 1.02 1.08 1.06 0.87 1.03 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սերպիա 1.07 1.06 1.06 1.02 0.93 0.7 0.95 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սիերա Լեոնե 1.03 1 0.94 0.92 0.86 0.73 0.95 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սինկապուր 1.07 1.05 0.97 0.95 1 0.83 0.96 1.07
Սուրիա Սուրիա 1.06 1.05 1.03 0.99 0.98 0.82 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սլովաքիա 1.07 1.05 1.06 1.02 0.9 0.62 0.94 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սլովենիա 1.07 1.06 1.05 1.02 0.97 0.68 0.95 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սողոմոնեան կղզիներ 1.05 1.06 1.06 1.04 1.02 0.92 1.04 1.09
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սոմալի 1.03 1 1.02 1.07 0.96 0.64 1.01 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սուտան 1.05 1.03 1.06 0.94 1.1 1.19 1.02 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սուրբ Բարդուղիմեոսի կղզի 1.06 1.06 1.1 1.19 1.19 1 1.13
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սուրբ Հեղինէի կղզի 1.05 1.04 1.05 0.98 1.09 1.04 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Սուրինամ 1.05 1.04 1.04 1.04 0.96 0.76 1.01 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Վանուաթու 1.05 1.04 0.99 0.96 1 1.04 1 1.07
Կաղապար:Դրօշաւորում/Վենեզուելա 1.05 1.05 1.03 0.98 0.92 0.79 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Վիեթնամ 1.11 1.11 1.08 1.01 0.85 0.63 1 1.05
1.08 1.11 1.11 0.95 0.81 0.64 0.92 1.11
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թանզանիա 1.03 1.02 1 1.01 0.78 0.75 0.99 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Տաճկիստան 1.05 1.04 1.03 0.98 0.85 0.72 0.99 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թոկո 1.03 1.01 1 0.99 0.89 0.76 0.98 1.02
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թոնկա 1.03 1.03 1.05 1 0.98 0.84 1.01 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Թրինիտատ և Թոպակո 1.03 1.04 1.09 1.09 0.99 0.77 1.03 1.04
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քենիա 1.02 1.01 1 1.02 0.84 0.77 1 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Քուէյթ 1.05 1.08 1.22 1.72 1.31 0.89 1.41 1.03
Կաղապար:Դրօշաւորում/Օման 1.05 1.05 1.1 1.38 1.14 0.99 1.19 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ֆարերեան կղզիներ 1.07 1.07 1.05 1.18 1.06 0.94 1.08
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ֆիլիփիններ 1.05 1.04 1.04 1.03 0.84 0.72 1.01 1.06
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ֆինլանտ 1.05 1.05 1.04 1.04 0.97 0.76 0.97 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ֆիճի 1.05 1.05 1.04 1.05 1.03 0.85 1.03 1.06
Ֆրանսա Ֆրանսա 1.05 1.05 1.05 1.01 0.93 0.75 0.96 1.05
Կաղապար:Դրօշաւորում/Ֆրանսական Պոլինեզիա 1.05 1.06 1.08 1.06 1.05 0.94 1.05 1.05

Ծանօթագրութիւններ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  1. 1,0 1,1 https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2018.html
  2. «Europe-Switzerland-People-Sex Ratio-at birth»։ 2001 
  3. «Statistical Data on Switzerland 2011, see page 6 for sex ratio at birth»։ Switzerland Federal Statistics Office 
  4. «The World Factbook 2010 (CIA’s 2009 Editthan ion)» 
  5. «Gender Statistics Highlights from 2012 World Development Report»։ World DataBank, a compilation of databases by the World Bank։ February 2012