Ռեալ Մատրիտի ֆութպոլիստներու ցանկ (100 եւ աւելի խաղեր)

Jump to navigation Jump to search
Ֆերենց Պուշկաշը եւ Ալֆրետօ տի Սդեֆանոն, Ռեալի երկու լեճընտները
Ֆրանսիսքո Խենտո, Ռեալին մէջ մասնակցած է 428 խաղերու, 1961-1971 թուականներուն եղած է խումբին աւագը
Մանուել Սանչես, Ռեալին մէջ մասնակցած է 710 խաղերու, 1988-2001 թուականներուն եղած է խումբին աւագը
Վիսենթ տել Պոսկէ, 1994-2003 թուականներուն եղած է Ռեալ Մատրիտի գլխաւոր մարզիչը
Ժոզէ Քամաչօ, 2004-2005 թուականներուն եղած է Ռեալի գլխաւոր մարզիչը
Ռաուլ Կոնզալէզ Պլանկո, Ռեալի պատմութեան լաւագոյն ռմբարկու
Իքեր Քասիյաս, ժամանակակէն ֆութպոլի լաւագոյն դարպասապահներէն մէկը, աշխարհի առաջատար ասոցիացիաներու կողմէ 5 անգամ ճանաչուած է լաւագոյն դարպասապահ
Դաւիթ Պեքամ եւ Զինեդին Զիդան Ռեալի կազմին մէջ ունեցած են համապատասխանաբար 158 եւ 227 հանդիպում։
Լուիս Ֆիգու, Ռեալի կազմին մէջ դարձած է Ոսկէ Գնդակի դափնեկիր
Ռոնալտո, Ակումբի պատմութեան մէջ դարձած է ամենաարագ կոլի հեղինակը(14 վայրկեան)
Քրիսթիանու Ռոնալտո — ֆութպոլի պատմութեան ամենաթանկ ֆութպոլիստներէն մէկը, որուն տեղափոխութիւնը Մանչեսթըր Իւնայթըտէն Ռեալ արժեց 83 միլիոն ֆոնտ ստերլինգ

Այս յոդուածին մէջ ներկայացուած են այն ֆութպոլիստները, որոնք կարեւոր դերակատարում ունեցած են Ռեալ Մատրիտ ֆութպոլային ակումբի պատմութեան մէջ։ Այս ցանկին մէջ ներկայացուած են ֆութպոլիստներ, որոնք ակումբի կազմին մէջ մասնակցած են 100 եւ աւելի խաղերու։

Ռեալ Մատրիտ (սպ.՝ Real Madrid Club de Fútbol) — սպանական ֆութպոլային ակումբ, ՖԻՖԱ-ի վարկածով 20-րդ դարու լաւագոյն ակումբ, այն երեք ակումբներէն մէկն է, որոնք չեն լքել սպանական ֆութպոլի բարձրագոյն լիկան[1]։

Ներկայ պահուն կը հանդիսանայ սպանական ֆութպոլի ամենայաջող ակումբներէն մէկը, որ ընդհանուր առմամբ նուաճած է 61-րդ տիտղոսը: Մրցանիշակիր 32 անգամ նուաճած է Լա Լիկայի բաժակը, 19 անգամ Սպանիոյ բաժակը, 9 անգամ սպանիոյ սուբըրբաժակը։ Միեւնույն ժամանակ կը հանդիսանայ եւրոպական ֆութպոլի լաւագոյն ակումբներէն մէկը, որ ընդհանուր առմամբ եւրոպական մրցաշարերուն նուաճած է 13 տիտղոսը[2]։

Ռաուլ Կոնզալէզ Պլանկոն ակումբի պատմութեան ամենաշատ հանդիպումներու մասնակցած ֆութպոլիստն է: 1994-2010 թուականներու ընթացքին ֆութպոլիստը մասնակցած է 741 խաղերու, երկրորդը Մանուել Սանչէզն է, որ 1983-2001 թուականներու ընթացքին մասնակցած է 711 խաղերու[3]։ Իքեր Քասիյաս 676 խաղով կը զբաղեցնէ երրորդ տեղը մասնակցած խաղերու թիւով։

Ռաուլը կը հանդիսանայ նաեւ ակումբի պատմութեան լաւագոյն ռմբարկուն՝ հարուածելով 323 կոլ, որոնցմէ 228-ը Սպանիոյ առաջնութիւն բերին։ Տի Սդեֆանոն երկրորդն է 305 կոլով, իսկ Սանդիյանան՝ երրորդը, 289 կոլով։ Քրիսթիանո Ռոնալտոն մէկ մրցաշրջանի ընթացին հարուածած կոլերու քանակով մրցանիշակիր է: 2011-2012 թուականներու մրցաշրջանին ան հարուածած է 60 կոլ։ Լա Լիկայի մէկ մրցաշրջանին հարուածած կոլերու քանակով Ռոնալտոն նոյնպէս մրցանիշակիր է, 2011-2012 թուականներու մրցաշրջանին ան հարուածած է 46 կոլ։

2013 դեկտեմբեր 22-ին դրութեամբ, 141 ֆութպոլիստներ Ռեալի կազմին մէջ մասնակցած են 100 եւ աւելի խաղերու։ Այդ ֆութպոլիստներէն ութը մինչ այժմ կը խաղան ակումբի կազմին մէջ։

Ֆութպոլիստներու ցանկ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

ԴՊ Դարպասապահ ՊՇ Պաշտպան ԿՊ Կիսապաշտպան ՀՐ Հարձակող

Տուեալները վերջին անգամ թարմացուած են 2013 թուական դեկտեմբեր 3-ին

Կաղապար:Լեգենդ

Անուն Քաղաքացիութիւն Դիրք Մրցաշրջան Կաղապար:Comment կոլեր Ծան
Ֆելիքս Կուեսադա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1922—1936 146 12 [4]
Խայմէ Լասկանո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1928—1935 115 62 [5]
Ռիքարտո Սամորա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1930—1936 112 0 [6]
Էուջենիո Իլարիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1930—1936 105 28 [7]
Լուիս Ռեկեյրո Պակոլա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1931—1936 121 64 [8]
Խասինտո Կինկոսես Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1931—1942 169 1 [9]
Անթոնիո Լեոն Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1931—1942 149 9 [10]
Բետդո Ռեկեյրո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1932—1936 104 0 [9]
Ռամոն Սաուտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեքսիկա ԿՊ 1933—1944 124 0 [11]
Սայմոն Անտրատէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1935—1942 102 32 [12]
Խուան Իպինիա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1936—1949 292 9 [13]
Ժեսուս Ալոնզո Ֆերնանդես Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1939—1948 159 65 [14]
Սաբինո Բարինագա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1940—1950 182 93 [15]
Անթոնիո Ալսուա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1941—1948 176 45 [16]
Ֆելիքս Պինետո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1941—1958 180 1 [17]
Կլեմենտէ Ֆերնանտէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1942—1952 144 0 [18]
Ժոզէ Կորոնա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1942—1948 153 9 [19]
Ժոզէ Մորալես Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1942—1948 107 9 [20]
Պրուդեն Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1943—1948 116 87 [21]
Ժոզէ Բանոն Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1943—1949 159 0 [22]
Լուիս Մոլովնի Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1946—1957 205 103 [23]
Բապլո Օլմետո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1948—1953 107 33 [24]
Պաինիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1948—1953 143 124 [25]
Միգել Մունիոս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1948—1958 271 24 [26]
Ժոակին Նաւարո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1949—1957 215 3 [27]
Ժուան Ալոնզո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1949—1960 292 0 [28]
Օլիւա Ժուակին Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1950—1957 124 0 [29]
Ռոկի Օլսեն Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 1950—1957 123 66 [30]
Ժոզէ Իգլեսիաս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1951—1959 176 76 [31]
Ժոզէ Մարիա Սարրագա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1951—1962 301 6 [32]
Ռաֆայել Լեսմես Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1952—1960 318 1 [33]
Ալֆրետո տի Սդեֆանո Կաղապար:Դրօշաւորում/ԱրգենտինաԿաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1953—1964 392 305 [34][K 1])
Ֆրանսիսքո Ժենտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1953—1971 599 179 [35]
Հեքդոր Ռիալ Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 1954—1961 166 81 [36]
Ալոնզո Իմաս Մարկոս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1954—1962 225 3 [37]
Ժուան Սանտիստեբան Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1955—1960
1962—1965
115 4 [38]
Ռայմոն Քոպա Ֆրանսա Ֆրանսա ԿՊ 1956—1959 101 30 [39]
Բետրո Կասադո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1956—1966 123 1 [40]
Ժոզէ Սանտամարիա Կաղապար:Դրօշաւորում/Ուրուգվայ ՊՇ 1957—1966 336 2 [41]
Ֆերենց Պուշկաս Կաղապար:Դրօշաւորում/ՀունգարիաԿաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1958—1966 262 242 [42][K 2])
Պաչին Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1959—1968 218 2 [43]
Մանուել Պուենո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1959—1971 118 27 [44]
Ժոզէ Վիսենդէ Տրային Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1960—1964 100 0 [45]
Անթոնիո Բետանկորտ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1961—1962
1963—1971
177 0 [46]
Ֆելիքս Ռուիս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1961—1968 141 44 [47]
Վիսենդէ Միերա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1961—1969 147 1 [48]
Սոկո Իկնասիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1962—1974 434 17 [49]
Ամարօ Ամանսիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1962—1976 471 155 [50]
Անթոնիո Կալպէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1963—1971 121 2 [51]
Բետրո տէ Ֆիլիբէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1963—1972 170 0 [52]
Մանուել Սանչիս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1964—1971 219 1 [53]
Ժոզէ Պեյնադո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1964—1976 182 16 [54]
Ռամոն Գրոսսո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1964—1976 366 75 [55]
Պիրրի Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1964—1980 559 171 [56]
Մանուել Վելասքէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1965—1977 402 59 [57]
Ֆերնանտո Ռոտրիկէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1966—1972 112 5 [58]
Ժոզէ Անթոնիս Գրանտէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1968—1973 121 14 [59]
Միգել Կոնզալէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1968—1986 346 0 [60]
Գրեգորիա Բետինո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1969—1982 420 3 [61]
Ժուան Քառլոս Տոուրինոա Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ՊՇ 1970—1976 134 0 [62]
Ժաւիեր Ագիլար Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1971—1979 190 50 [63]
Մարիանո Կարսիա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1971—1984 231 0 [64]
Սանտիյանա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1971—1988 645 289 [65][K 3])
Վիսենդէ տել Բոսկէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1973—1984 339 25 [66]
Ժոզէ Անթոնիո Քամաչո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1973—1989 577 11 [67]
Գիւնտեր Նեցեռ Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 1974—1976 100 13 [68]
Բաուլ Բրայթներ Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 1974—1977 100 10 [69]
Ռոպերթո Մարդինես Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ՀՐ 1974—1980 192 61 [70]
Ժուան Կրուզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1975—1979 141 0 [71]
Հեննինգ Յենսեն Կաղապար:Դրօշաւորում/Դանիա ՀՐ 1976—1979 102 19 [72]
Իսիդորո Սան Ժոզէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1976—1986 271 7 [73]
Անտրես Սաբիդո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1977—1982 117 3 [74]
Իսիդրո Կոնզալէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1977—1985 223 22 [75]
Ուլի Շտիլիկէ Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 1977—1985 308 50 [76]
Ժուան Կոնզալէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1977—1987 401 121 [77]
Ֆրանսիսքո Էրնանտէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1978—1983 128 36 [78]
Անժել տի Լոս-Սանտոս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1979—1985 237 13 [79]
Ֆրանսիսքո Պինեդա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1980—1985 145 43 [80]
Ռիքարտո Գլիեգո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1980—1989 372 28 [81]
Ռոտրիկէզ Ագուստին Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1980—1990 123 0 [82]
Ժոզէ Անթոնիո Կարսիա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1981—1987 138 9 [83]
Միչել Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1981—1996 559 130 [84]
Չենդո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1982—1998 497 3 [85]
Ռաֆայել Վասկես Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1983—1990
1992—1995
341 47 [86]
Էմիլիո Բուտրագենիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1983—1995 463 171 [87]
Մանուել Սանչէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1983—2001 711 40 [88]
Խորխէ Վալդանո Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ՀՐ 1984—1987 120 56 [89]
Ժեսուս Սոլանա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1985—1991 177 3 [90]
Ուգո Սանչէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեքսիկա ՀՐ 1985—1992 282 208 [91]
Ռաֆայել Գորդիլիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1985—1992 254 27 [92]
Ֆրանսիսքո Բոյո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1986—1997 454 0 [93]
Միգել Տենդիլիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1987—1992 146 12 [94]
Ֆրանսիսքո ժենտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1987—1994 160 11 [95]
Ֆերնանտո Հիերրո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1989—2003 601 127 [96]
Ալֆոնսո Պերես} Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1990—1995 119 22 [97]
Լուիս Միլյա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1990—1997 215 3 [98]
Լուիս Էնրիքէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1991—1996 213 18 [99]
Միգել Լասա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1991—1997 178 5 [100]
Իւան Սամորանո Կաղապար:Դրօշաւորում/Չիլի ՀՐ 1992—1996 173 101 [101]
Ռաֆայել Ալքորդա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1993—1997 134 3 [102]
Ժոզէ Ամաւիսքա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1994—1996 144 14 [103]
Ֆերնանտո Ռետոնտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 1994—2000 228 5 [104]
Ռաուլ Կոնզալէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1994—2010 741 323 [105]
Գուտի Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 1995—2010 542 77 [106]
Պրեդրագ Միատովիչ Կաղապար:Դրօշաւորում/Չեռնոգորիա ՀՐ 1996—1999 118 36 [107]
Կլարենս Զետորֆ Կաղապար:Դրօշաւորում/Նիդերլանդներ ԿՊ 1996—2000 158 20 [108]
Իլգներ Պոտո Գերմանիա Գերմանիա ԴՊ 1996—2001 120 0 [109]
Դաւոր Շուկեր Կաղապար:Դրօշաւորում/Խորվաթիա ՀՐ 1996—1999 109 49 [110]
Ռոպերթո Քառլոս Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրազիլիա ՊՇ 1996—2007 527 69 [111][K 4])
Այտոր Կարանկա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1997—2002 149 0 [112]
Ֆերնանտո Մորիենտէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՀՐ 1997—2005 271 99 [113]
Սթիւ Մաքմանաման Կաղապար:Դրօշաւորում/Անգլիա ԿՊ 1999—2003 158 14 [114]
Իւան Էլգիերա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1999—2007 346 33 [115]
Միչել Սալկատո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 1999—2009 371 5 [116]
Իքեր Քասիյաս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԴՊ 1999—մ.հ. 676 0 [117]
Կլոդ Մակելելէ Ֆրանսա Ֆրանսա ԿՊ 2000—2003 145 2 [118]
Ալպերթ Սելադէզ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 2000—2005 101 5 [119]
Սանտիակո Սոլարի Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 2000—2005 209 22 [120]
Լուիս Ֆիգո Կաղապար:Դրօշաւորում/Պորտուգալիա ՀՐ 2000—2005 245 58 [121]
Զինեդին Զիդան Ֆրանսա Ֆրանսա ԿՊ 2001—2006 227 49 [122]
Ռաուլ Պրաւո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 2001—2007 133 4 [123]
Ֆրանսիսքո Պաւոն Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 2001—2007 167 3 [124]
Ռոնալտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրազիլիա ՀՐ 2002—2007 177 104 [125][K 5])
Դաւիթ Պեքամ Կաղապար:Դրօշաւորում/Անգլիա ԿՊ 2003—2007 159 20 [126]
Ալուարո Արպելոա Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 2004—2005
2009—մ.հ.
177 4 [127]
Ռոպինիո Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրազիլիա ՀՐ 2005—2008 137 35 [128]
Սերժիո Ռամոս Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 2005—մ.հ. 369 42 [129]
Ֆապիո Կաննաւարո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իտալիա ՊՇ 2006—2009 118 1 [130]
Մամադու Դիարրա Կաղապար:Դրօշաւորում/Մալի ԿՊ 2006—2010 125 4 [131]
Ֆերնանտո Կակո Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 2007—2011 121 1 [132]
Մարսելո Վիերա Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրազիլիա ՊՇ 2007—մ.հ. 241 17 [133]
Կոնզալո Իգուաին Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ՀՐ 2007—2013 255 118 [134]
Բեբէ Կաղապար:Դրօշաւորում/Պորտուգալիա ՊՇ 2007—մ.հ. 217 6 [135]
Լասսանա Դիարա Ֆրանսա Ֆրանսա ԿՊ 2009—2012 117 1 [136]
Քաքա Կաղապար:Դրօշաւորում/Բրազիլիա ԿՊ 2009—2013 114 28 [137]
Քրիսթիանո Ռոնալտո Կաղապար:Դրօշաւորում/Պորտուգալիա ՀՐ 2009—մ.հ. 257 269 [138]
Ռաուլ Ալպիոլ Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ՊՇ 2009—2013 112 2 [139]
Քարիմ Պենզեմա Ֆրանսա Ֆրանսա ՀՐ 2009—մ.հ. 175 110 [140]
Չապի Ալոզո Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա ԿՊ 2009—2014 185 6 [141]
Անժել տի Մարիա Կաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա ԿՊ 2010—2014 128 22 [142]
Սամի Խետիրա Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 2010—մ.հ. 121 7 [143]
Մեզութ Օզիլ Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 2010—2013 150 26 [144]

ֆութպոլիստներու մրցանիշեր[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Խաղերու քանակով[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  • Այս խումբին պատմութեան մէջ ամենաշատ հանդիպումներ մասնակցած ֆութպոլիստներու ցանկն է
  • Վերջին Թարմացում՝ Մարտ 30 2014 թուականին
  • Աղբիւր՝ Ռեալ Մադրիդ
Անուն Ժամանակահատուած Լա Լիկա Արքայական բաժակ Եւրաբաժակներ Այլ Խաղեր
1 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ռաուլ Կոնզալէզ 1994-2010 550 37 135 19 741
2 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Մանուել Սանչէզ 1983-2001 524 67 100 20 711
3 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Իկեր Կասիլյաս 1999- 477 40 143 16 676
4 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Քառլոս Սանտիլյանա 1971-1988 461 84 87 13 645
5 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆերնանտո Հիերրո 1989-2003 439 43 103 16 601
6 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆրանսիսքո Ժենտո 1953-1971 428 74 95 2 599
7 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ժոզէ Քամաչո 1973-1989 414 61 90 12 577
8 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Պիրրի 1964-1979 417 67 75 2 561
9 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ժոզէ Միչել 1981-1996 404 53 88 14 559
10 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Գուտի 1995-2010 387 40 101 14 542

Կոլերու քանակով[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  • Այս պատմութեան մէջ ամենաշատ կոլեր հարուածաղ ֆութպոլիստներու ցանկն է
  • Վերջին Թարմացում՝ Մայիս 30 2015 թուականին
  • Աղբիւր՝ Ռեալ Մադրիդ
Անուն Ժամանակահատված կոլեր Խաղեր
1 Կաղապար:Դրօշաւորում/Փորթուկալ Քրիսթիանո Ռոնալտո 2009- 324 308
2 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ռաուլ Կոնզալէզ 1994-2010 323 741
3 Կաղապար:Դրօշաւորում/ԻսպանիաԿաղապար:Դրօշաւորում/Արգենտինա Տի Սդեֆանո 1953-1964 307 396
4 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Քառլոս Սանտիլյանա 1971-1988 289 645
5 Կաղապար:Դրօշաւորում/ՀունգարիաԿաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆերենց Պուշկաս 1958-1966 242 262
6 Կաղապար:Դրօշաւորում/Մեքսիկա Ուգո Սանչէզ 1985-1992 208 282
7 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆրանսիսքո Ժենտո 1952-1970 179 599
8 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Պիրրի 1964-1979 171 561
9 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Էմիլիո Բուտրագենիո 1983-1995 171 463
10 Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ամանսիո 1962-1976 155 471

Ռեալ Մատրիտի աւագներ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Ֆերնանտո Հիերրո, 2001-2003 թուականներուն եղած է Ռեալի աւագը
ֆութպոլիստ Գործի ասպարէզ Աւագ Յամար Խաղեր
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Իքեր Քասիյաս 1999 - 2010 -
1
591 (-617)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ռաուլ 1994 - 2010 2003 - 2010
7
741 (323)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆերնանտո Հիերրո 1989 - 2003 2001 - 2003
4
598 (126)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Մանուել Սանչէզ 1983 - 2001 1988 - 2001
5
710 (49)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Սանտիլյանա 1971 - 1988 1979 - 1988
9
632 (352)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Պիրրի 1964 - 1979 1976 - 1979
4
595 (210)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ամանսիո 1962 - 1976 1971 - 1976
7
471 (142)
Կաղապար:Դրօշաւորում/Իսպանիա Ֆրանսիսքո Ժենտո 1953 - 1971 1961 - 1971
11
761 (253)

Նշումներ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  1. Տի Սդեֆանոն դարձաւ Ռեալի առաջին ֆութպոլիստը, որ նուաճեց Ոսկէ Գնդակը (1957 թուական)։
  2. Պուշկասը մրցանիշակիր է մէկ խաղի մէջ հարուածած կոլերու թիւով, ան հարուածած է 6 կոլ։
  3. Սանտիյանան սպանիոյ բաժակի շրջանակներու ամենաշատ կոլեր հարուածած ֆութպոլիստն է, 48 կոլ։
  4. Ռոբերտո Կառլոսը Ռեալի կազմում ամենաշատ հանդիպումներ անցկացրած արտասահմանցի ֆութպոլիստն է։
  5. Ռոնալտոն հարուածած է ամենաարագ կոլը Ռեալի պատմութեան մրջ, խաղին սկսելէն 14 վայրկեան անց։

Ծանօթագրութիւններ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  1. Лучшие клубы Испании Общий баланс игр за все годы
  2. «Football Europe: Real Madrid CF»։ Union des Associations Européennes de Football (UEFA)։ արտագրուած է՝ 2010 յուլիս 25-ին 
  3. «Classic club: Real Madrid»։ Fédération Internationale de Football Association։ արտագրուած է՝ 2009 սեբտեմբեր 11 
  4. «Феликс Куесада» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  5. «Хайме Ласкано» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  6. «Рикардо Самора» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  7. «Еудженио Иларио» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  8. «Луис Регейро» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  9. 9,0 9,1 «Хасинто Кинкосес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  10. «Антонио Леон» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  11. «Рамон Хосе Сауто» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  12. «Саймон Андраде» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  13. «Хуан Ипинья» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  14. «Хесус Фернандес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  15. «Сабино Баринага» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  16. «Антонио Алсуа» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  17. «Феликс Пинедо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  18. «Клементе Фернандес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  19. «Хосе Корона» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  20. «Хосе Моралес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  21. «Пруден» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  22. «Хосе Банон» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  23. «Луис Моловни» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  24. «Пабло Олмедо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  25. «Паиньо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  26. «Мигель Муньос» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  27. «Хоакин Наварро» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  28. «Хуан Алонсо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  29. «Хоакин Олива» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  30. «Роки Олсен» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  31. «Хосе Иглесиас» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  32. «Хосе Мария Саррага» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  33. «Рафаэль Лесмес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  34. «Альфредо Ди Стефано» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  35. «Франсиско Хенто» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  36. «Эктор Риаль» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  37. «Алонсо Имас Маркос» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  38. «Хуан Сантистебан» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  39. «Раймон Копа» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  40. «Педро Касадо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  41. «Хосе Сантамария» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  42. «Ференц Пушкаш» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  43. «Пачин» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  44. «Мануэль Буэно» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  45. «Хосе Висенте Траин» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  46. «Антонио Бетанкорт» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  47. «Феликс Руис» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  48. «Висенте Мьера» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  49. «Игнасио Соко» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  50. «Амаро Амансио» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  51. «Антонио Кальпе» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  52. «Педро Де Филипе» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  53. «Мануэль Санчис» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  54. «Хосе Пеинадо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  55. «Рамон Гроссо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  56. «Пирри» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  57. «Мануэль Веласкес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  58. «Фернандо Родригес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  59. «Хосе Антонио Гранде» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  60. «Мигель Гонсалес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  61. «Грегорио Бенито» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  62. «Хуан Карлос Тоуриньо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  63. «Хавьер Агильяр» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  64. «Мариано Гарсия» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  65. «Сантильяна» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  66. «Висенте Дель Боске» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  67. «Хосе Антонио Камачо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  68. «Гюнтер Нетцер» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  69. «Пауль Брайтнер» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  70. «Роберто Мартинес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  71. «Хуан Круз» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  72. «Хеннинг Йенсен» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  73. «Исидоро Сан-Хосе» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  74. «Андрес Сабидо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  75. «Исидро Диас Гонсалес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  76. «Ули Штилике» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  77. «Хуан Гомес Гонсалес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  78. «Франциско Гарсия Эрнандес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  79. «Анхель де-Лос-Сантос Кано» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  80. «Франциско Пинеда» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  81. «Рикардо Гальего» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  82. «Агустин Родригес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  83. «Хосе Антонио Гарсия» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  84. «Мичел» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  85. «Чендо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  86. «Рафаэль Мартин Васкес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  87. «Эмилио Бутрагеньо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  88. «Мануэль Санчис» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  89. «Хорхе Вальдано» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  90. «Хесус Солана» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  91. «Уго Санчес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  92. «Рафаэль Гордильо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  93. «Франсиско Буйо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  94. «Мигель Тендильо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  95. «Франциско Генто» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  96. «Фернандо Йерро» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  97. «Альфонсо Перес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  98. «Луис Милья» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  99. «Луис Энрике» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  100. «Микель Ласа» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  101. «Иван Саморано» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  102. «Рафаэль Алькорта» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  103. «Хосе Эмилио Амависка» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  104. «Фернандо Редондо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  105. «Рауль Гонсалес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  106. «Гути» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  107. «Предраг Миятович» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  108. «Кларенс Зеедорф» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  109. «Бодо Илльгнер» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  110. «Давор Шукер» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  111. «Роберто Карлос» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  112. «Айтор Каранка» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  113. «Фернандо Морьентес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  114. «Стив Макманаман» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  115. «Иван Эльгера» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  116. «Мичел Сальгадо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  117. «Икер Касильяс» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  118. «Клод Макелеле» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  119. «Альберт Селадес» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  120. «Сантьяго Солари» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  121. «Луиш Фигу» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  122. «Зинедин Зидан» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  123. «Рауль Браво» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  124. «Франсиско Павон» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  125. «Роналдо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  126. «Дэвид Бекхэм» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  127. «Альваро Арбелоа» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  128. «Робиньо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  129. «Серхио Рамос» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  130. «Фабио Каннаваро» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  131. «Мамаду Диарра» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  132. «Фернандо Гаго» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  133. «Марсело Виейра» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  134. «Гонсало Игуаин» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  135. «Пепе» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  136. «Лассана Диарра» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  137. «Кака» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  138. «Криштиану Роналду» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  139. «Рауль Альбиоль» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  140. «Луиш Фигу» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  141. «Хаби Алонсо» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  142. «Анхель Ди Мария» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  143. «Сами Хедира» (հունգարերեն)։ madridista.hu 
  144. «Месут Озиль» (հունգարերեն)։ madridista.hu 

Արտաքին յղումներ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]