Հայաստանի Հանրապետութեան Գիտութիւններու Ազգային Ակադեմիայի Անդամներու Ցանկ

Jump to navigation Jump to search
Armenian Academy of Sciences.jpg
Հայաստանի գիտութիւններու ազգային ակադեմիայի նախագահութեան շէնքը
(ճարտարապետ՝ Սամուէլ Սաֆարեան, 1958)

Հայաստանի Հանրապետութեան Գիտութիւններու Ազգային Ակադեմիան հիմնուած է 1943 թուականին (մինչեւ 1991 թուական Հայկական ԽՍՀ Գիտութիւններու ակադեմիա, 1991-1993 թուականներուն՝ Հայաստանի Հանրապետութեան Գիտութիւններու ակադեմիա, ներկայ անուանումը՝ 1993 թուականին)։ Հայաստանի Հանրապետութեան գիտութիւններու ազգային ակադեմիայի անդամները այն գիտնականներն են, որոնք գիտական դպրոցի հիմնադիրներ են կամ գիտութիւնը հարստացուցած են գիտական արժէք ունեցող, միջազգային ճանաչումով հաստատուած սկզբնական աշխատութիւններ[1]: Հայաստանի Հանրապետութեան ԳԱԱ ակադեմիկոսներ կ'ընտրուին ակադեմիայի ընդհանուր ժողովին ժամանակ, որ կը գումարուի երեք տարին անգամ մը: Ակադեմիայի անդամութիւնը ցմահ է[1]: Հայաստանի Հանրապետութեան ԳԱԱ ակադեմիկոսի թեկնածուներուն համար պարտադիր պայման է Հայաստանի Հանրապետութեան քաղաքացիութիւնը[2]: Ընդհանուր առմամբ 1943 թուականին ընտրուած է 197 ակադեմիկոս։

Ստորեւ ներկայացուած է Հայաստանի Հանրապետութեան ԳԱԱ անդամներու Կաղապար:Comment ցանկը։

Իւրաքանչէւր ակադեմիկոսի համար նշուած է ծննդեան ամիսը; ակադեմիկոս ընտրուելու թիւը; թղթակից-անդամ ընտրուելու տարին (թղթ.-անդ.), եթէ ընտրուած է; Հայաստանի Հանրապետութեան ԳԱԱ բաժանմունքԿաղապար:Ն, որուն կը կազմէ ակադեմիկոսը; մասնագիտութիւնը, ըստ որուն ընտրուած է ակադեմիկոսը եւ գիտական աստիճանը:

Ցանկին մէջ ներառուած են 59 ակադեմիկոս (57 տղամարդ եւ 2 կին), Հայաստանի Հանրապետութեան ԳԱԱ նախագահութեան 12 անդամներ։ 9 ակադեմիկոս ընտրուած են Հայկական ԽՍՀ գիտութիւնների ակադեմիա, իսկ մնացած 51-ը Հայաստանի Հանրապետութեան գիտութիւններու ազգային ակադեմիա։

Ակադեմիկոսներու ցանկ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Կաղապար:Հատված

Կաղապար:Nowrap Ազգանուն, անուն, հայրանուն Ծննդեան
թուական
Ընտրուելու
տարի
Կաղապար:Nowrap Բաժանմունք Մասնագիտութիւն Աստիճան Ծանօթ.
1 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2000 ԲԳԲ Բժշկութիւն բ. գ. դ. [3]
2 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ՖԱԲ Բնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [4]
3 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ԹՏԳԲ Մեքենագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [5]
4 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ԲԳԲ Բժշկութիւն բ. գ. դ. [6]
5 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1994 1990 ԲԳԲ Դեղագիտութիւն բ. գ. դ. [7]
6 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԲԳԲ Մասնկային Կենսաբանութիւն բ. գ. դ. [8]
7 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1986 1982 ԹՏԳԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [9]
8 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1965 1956 ԹՏԳԲ Մեքենագիտութիւն տեխն. գ. դ. [10]
9 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1974 ԹՏԳԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [11]
10 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ՖԱԲ Կաղապար:Nowrap բնա-թուա գ. դ. [12]
11 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1982 1974 ԲԳԲ Մանրակենսաբանութիւն կ. գ. դ. [13]
12 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1994 1990 ԹՏԳԲ Մեքենագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [14]
13 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1994 1986 ՀՀԳԲ Պատմութիւն պ. գ. դ. [15]
14 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ՔԵԳԲ Քիմիաբնագիտութիւն ք. գ. դ. [16]
15 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1994 ՔԵԳԲ Քիմիագիտութիւն ք. գ. դ. [17]
16 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2006 ՀՀԳԲ Իրաւագիտութիւն ի. գ. դ. [3]
17 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՀՀԳԲ Փիլիսոփայութիւն, Իրաւունք փիլ. գ. դ. [18]
18 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2010 2000 ՖԱԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [19]
19 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՀՀԳԲ Գրականագիտութիւն փիլ. գ. դ. [20]
20 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2000 ԹՏԳԲ Ռատիոբնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [3]
21 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1986 ՔԵԳԲ Երկրաքիմիագիտութիւն երկր-հանք. գ. դ. [21]
22 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԲԳԲ Կենսաքիմիագիտութիւն կ. գ. դ. [22]
23 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՔԵԳԲ Երկրաբանութիւն երկր-հանք. գ. դ. [23]
24 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ԹՏԳԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [24]
25 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՖԱԲ Բնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [25]
26 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ՔԵԳԲ Երկրաբանութիւն երկր-հանք. գ. դ. [26]
27 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ԹՏԳԲ տեխն. գ. դ. [27]
28 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2006 ՖԱԲ Լազերային ֆիզիկա բնա-թուա գ. դ. [3]
29 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԹՏԳԲ Հաշուողական Տեխնիկա, Կառավարման Համակարգեր տեխն. գ. դ. [28]
30 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1994 1990 ՔԵԳԲ Քիմիաբնագիտութիւն ք. գ. դ. [29]
31 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1986 ՖԱԲ Ռատիոբնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [30]
32 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1982 ՖԱԲ Բնագիտութիւն, Աստղաբնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [31]
33 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2006 ՀՀԳԲ Պատմութիւն պ. գ. դ. [3]
34 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՖԱԲ Ձայնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [32]
35 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1982 ԲԳԲ Կենդանաբանութիւն կ. գ. դ. [33]
36 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ՖԱԲ Տեսական Բնագիտութիւն, Տիեզերագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [34]
37 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԹՏԳԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [35]
38 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԲԳԲ Բուսաբանութիւն կ. գ. դ. [36]
39 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2006 ՀՀԳԲ ս. գ. դ. [3]
40 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ԲԳԲ Բուսագիտութիւն կ. գ. դ. [37]
41 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2010 2006 ԲԳԲ Կենսաօրգանական Քիմիագիտութիւն ք. գ. դ. [19]
42 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԹՏԳԲ Մեքենագիտութիւն տեխն. գ. դ. [38]
43 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ՀՀԳԲ Գրականագիտութիւն փիլ. գ. դ. [39]
44 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2010 ՀՀԳԲ Արեւելագիտութիւն պ. գ. դ. [3]
45 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1990 1982 ՖԱԲ Տեսական Բնագիտութիւն, Աստղաբնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [40]
46 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2010 2006 ՀՀԳԲ Տնտեսագիտութիւն տնտ. գ. դ. [41]
47 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2010 ՔԵԳԲ Բնաքիմիագիտութիւն ք. գ. դ. [3]
48 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1994 1965 ԹՏԳԲ Թուաբանութիւն բնա-թուա գ. դ. [42]
49 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2014 2006 ԹՏԳԲ Գիւղատնտեսական Մեքենաշինութիւն տեխն. գ. դ. [3]
50 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1986 ԹՏԳԲ Հաշուողական Տեխնիկա, Կառավարման Համակարգեր տեխն. գ. դ. [43]
51 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ԹՏԳԲ Տեղեկատուութիւն տեխն. գ. դ. [44]
52 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՖԱԲ Աստղագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [45]
53 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՔԵԳԲ Երկրաբանութիւն տեխն. գ. դ. [46]
54 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՖԱԲ Ռատիոբնագիտութիւն բնա-թուա գ. դ. [47]
55 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ՖԱԲ Ֆիզիկա բնա-թուա գ. դ. [48]
56 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ՔԵԳԲ Օրգանական քիմիագիտութիւն ք. գ. դ. [49]
57 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 2010 2000 ՔԵԳԲ Քիմիագիտութիւն բնա-թուա գ. դ., ք. գ. դ. [50]
58 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 չէ ընտրուած ԹՏԳԲ Տեղեկատուութիւն, Հաշուողական Տեխնիկա բնա-թուա գ. դ. [51]
59 Կաղապար:Nowrap Կաղապար:Nowrap 1996 1990 ԹՏԳԲ Տեղեկատուութիւն, Հաշուողական Տեխնիկա տեխն. գ. դ. [52]

Վիճակագրութիւն[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

2011 05 Edvard Chubaryan 75th Birthday 46.jpg
Ռատիք Մարտիրոսեան
Կաղապար:Comment,
ՀՀ ԳԱԱ նախագահ
2006 թուականէն

ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոսներու տարիքային վիճակագրութիւն[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոսներու միջին տարիքը կը գերազանցէ 77 տարեկանը[53]: Ակադեմիկոսներէն ամենամեծը՝ մեքենագործ Սերկէյ Համբարձումեանը, 17 Մարտ 2015-ին դարձաւ 93 տարեկան։ Ամենաերիտասարդ ակադեմիկոսը պատմաբան Աշոտ Մելքոնեանն է, ծնած է 16 Փետրուար 1961-ին։

Ակադեմիայի ներկայ կազմին ամենաերիտասարդ տարիքով ակադեմիկոսը (39 տարեկան) ընտրուած է մեքենաշինութեան ոլորտի գիտնական Յուրի Սարգսեանը: Ամենամեծ տարիքով ակադեմիկոսը (76 տարեկան) ընտրուած է ռատիոբնագիտութեան ոլորտի գիտնական Ալպերթ Ղուլեանը:

Նշումներ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

Ծանօթագրութիւններ[Խմբագրել | Խմբագրել աղբիւրը]

  1. 1,0 1,1 «Հայաստանի Հանրապետութեան Կառավարութեան [[2 Մայիս]] [[1994]] թուականին թիւ 205 որոշումը «Հայաստանի Հանրապետութեան գիտութիւններու ազգային ակադեմիայի ժամանակաւոր օրինադրութիւնը հաստատելու մասին»»։ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԻՐԱՒԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՈՒԱԿԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳ։ արտագրուած է՝ 21 Փետրուար 2016 
  2. «Հայաստանի Հանրապետութեան Կառավարութեան [[29 Ապրիլ]] [[2002]]-ի թիւ 477 որոշումը «Հայաստանի Հանրապետութեան գիտութիւններու ազգային ակադեմիայի կանոնադրութիւնը հաստատելու մասին»»։ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ԻՐԱՒԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՈՒԱԿԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳ։ արտագրուած է՝ 21 Փետրուար 2016 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 ՀՀ ԳԱԱ տեղեկատուական-վերլուծական կեդրոն (2014-12-27)։ «Ընտրուեցան ՀՀ ԳԱԱ-ի նոր ակադեմիկոսներ եւ թղթակից-անդամներ»։ www.aravot.am։ արտագրուած է՝ 2014-12-27 
  4. «Роберт Овсепович Авакян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  5. «Լենսէր Աղալովեանին էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ» (հայերեն)։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  6. «Карлен Григорьевич Адамян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  7. «Вилен Паруйрович Акопян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  8. «Юрий Татевосович Алексанян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  9. «Рубен Викторович Амбарцумян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  10. «Սերկէյ Համբարձումյանի էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ»։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  11. «Профиль Норайра Унановича Аракеляна на сайте Института математики НАН Армении» (անգլերեն)։ math.sci.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  12. «Владимир Микаелович Арутюнян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  13. «Эврик Гегамович Африкян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  14. «Գեւորգ Պաղտասարեանին էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ»։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  15. Կաղապար:Հոդված
  16. «Ирма Арменаковна Варданян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  17. «Рубен Саркисович Варданян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  18. «Гамлет Амбакумович Геворкян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  19. 19,0 19,1 «ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոսներու եւ թղթակից-անդամներու ընտրութիւններուն մասին» (PDF)։ www.sci.am։ 2010։ արտագրուած է՝ 2016-02-24 
  20. «Биография Арама Паруйровича Григоряна на сайте Российско-Армянского (Славянского) университета» (PDF) (ռուսերեն)։ rau.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  21. «Сергей Вагаршакович Григорян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  22. «Мисак Аршамович Давтян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  23. «Рубен Тигранович Джрбашян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  24. Սաթենիկ Հարությունյան։ «Վանիկ Զաքարեան»։ meghrinews.com։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  25. «Профиль Эдуарда Мушеговича Казаряна на сайте Государственного инженерного университета Армении» (PDF) (ռուսերեն)։ www.seua.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  26. «Ашот Илоевич Карапетян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  27. «Борис Карапетович Карапетян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  28. «Арман Тагворович Кучукян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  29. «Адольф Айрапетович Манташян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  30. «Радик Мартиросович Мартиросян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  31. «Сергей Гайкович Матинян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  32. «Альпик Рафаелович Мкртчян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  33. «Сергей Оганесович Мовсесян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  34. «Рудольф Мурадович Мурадян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  35. «Профиль Анри Барсеговича Нерсисяна на сайте Института математики НАН Армении» (անգլերեն)։ math.sci.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  36. «Լիա Օսիփեանին էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ»։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  37. «Карен Суренович Погосян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  38. Կաղապար:Հոդված
  39. «Сергей Нерсесович Саринян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  40. «Դաւիթ Սեդրակեանին էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ»։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  41. «Յուրի Սուվարեանին էջը ՀՊՏՀ կայքին մէջ»։ www.asue.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  42. «Профиль Александра Андраниковича Талаляна на сайте Института математики НАН Армении» (անգլերեն)։ math.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  43. «Арутюн Арташесович Терзян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  44. «Гурген Гайкович Хачатрян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  45. «Профиль Эдуарда Еремовича Хачикяна на сайте Бюраканской астрофизической обсерватории» (անգլերեն)։ www.bao.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  46. Կաղապար:Հոդված
  47. «Յուրի Չիլինկարեանի էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ»։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  48. «Էտուարտ Չուպարեանին էջը Երեւանի պետական համալսարանի կայքին մէջ» (հայերեն)։ www.ysu.am։ արտագրուած է՝ 2014-07-19 
  49. «Гарник Алексанович Чухаджян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  50. Կաղապար:Ռուսերէն յոդված
  51. «Самвел Кимович Шукурян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  52. «Юрий Гайкович Шукурян на сайте НАН Армении» (ռուսերեն)։ www.sci.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-21 
  53. Մովսիսեան Լուսինէ (2012-08-23)։ «ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոսներու միջին տարիքը 77,5 է»։ 168.am։ արտագրուած է՝ 2013-11-22